Muhammedteckningen ställs ut i Danmark

Den mest berömda av Muhammedteckningarna, där profeten avbildas med en bomb i turbanen, ställs ut på galleri.


Nu ska konstnären Kurt Westergaard ställa ut sina verk. Och bland hans konststycken återfinns den kontroversiella Muhammedkarikatyren, där profeten avbildas med en bomb i turbanen.

Det är Galleri Daubne i Skanderborg i Danmark som tagit beslutet.

–Teckningen är Kurt Westergaards signaturverk. Det skulle vara som en da Vinci-utställning utan Mona Lisa, om inte teckningen var med, säger Erik Guldager på Galleri Draupner till Politiken.

Samtidigt medger Guldager att teckningen kan verka stötande.

–Teckningen är provocerande. Men det som är provocerande i dag är fin konst i morgon.

För fyra år sedan väckte teckningen protester världen över. Upplopp. Förstörelse. Handelsbojkotter. Nedbrända ambassader. Och mer än hundra döda blev resultatet av danska Jyllands-Postens redaktionella beslut att publicera tolv skämtteckningar på profeten Muhammed.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.