Den kåte tysken hängs ut

Bilder av direktören, säljaren och alla andra torskar publiceras på internet.


Nu är det stopp för den kåta tyska mannen. Torskarna som stannar i Chomutov, hängs numera ut.

När kommunismväldet föll fick den lilla tjeckiska gränsstaden Chomutov en ny näring. Överallt öppnades sexklubbar. Varenda kvadratmeter gata blev upptagen av en kroppsförsäljerska. I de flesta fall för att tillgodose sextörstiga tyskar.

Det brukar kallas "världens äldsta jobb", och ska vara helt omöjligt att bli av med. Så verkar det även vara i Chomutov. Och borgmästaren och stadsborna har gått så långt i sin önskan att de byggt en motorvägsled förbi staden. Det hjälpte föga.

Chomutov gör nu ett sista desperat försök för att få bukt med sexköparna. Man har satt upp övervakningskameror som ska fotografera både mannen och bilen, dock i låg kvalité. Men borgmästare Jan Rehak är säker på att åtgärden får en verkan.

– Varje gift kvinna känner igen sin mans bil, säger han till Berliner Zeitung, enligt DN.

Se klipp om human trafficking

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.