Östberg kvar på kåken

Den kaliforniska kriminalvårdsnämnden gjorde tummen ned.


Den fängslade svenskan Annika Östbergs fall har fängslat den svenska publiken i många år. Och länge till lär det bli.

Inte heller den här gången godkände den kaliforniska kriminalvårdsnämnden en villkorlig frigivning.

Den hade att ta ställning till hur Annika Östberg Deasy skött sig sedan sist en villkorlig frigivning var på tal. Och konstaterade att ingenting har förändrats.

- Miss Deasy, ni är inte lämplig att få nåd. Ni har mördat två människor på ett kallblodigt sätt och ni har inte heller varit ärlig emot oss på sammanträdet i dag, sa kriminalvårdsnämndens ordförande Gordon J Hinkle.

- Nästa gång Annika Östberg kan ansöka om villkorlig frigivning är tidigast om två år, säger Gordon J Hinkle till Expressen.

Och egentligen är få förvånade. Som Dagens Nyheters utsände Gunnar Sörbring konstaterade redan före kriminalvårdsnämndens sammanträde:

- De anhörigas inställning brukar väga tungt.

Annika Östberg Deasy har suttit fängslad sedan 1983 på California Institution for Women i Corona i Kalifornien. Hon dömdes till fängelse för medhjälp till mord efter att hon 1981 tillsammans med sin pojkvän skjutit ihjäl en polis och en restaurangägare. Polisens dotter, som också hon är polis, är en av dem som blockerar Annika Östbergs frigivning.

- Du bör dö här i fängelset, jag hatar dig, sa polisdottern Dana Mcavoy.

Och mycket lite tyder på att amerikanska myndigheter skulle lyssna mer på Östberg Deasy än på polisdottern som gick i sin mördade pappas fotspår för att tjäna lagen.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Kristinehamn: Polisen rapporterar om arbetsplatsolycka

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Minst fem människor har omkommit och över 100 har förts till sjukhus efter en brand följd av explosioner vid en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Tre av dem som har bekräftats döda var enligt myndigheterna brandmän. Sökarbetet fortsätter efter flera personer som saknas.

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.