Söndag 14 Aug
Stockholm

Östberg kvar på kåken

Den kaliforniska kriminalvårdsnämnden gjorde tummen ned.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den fängslade svenskan Annika Östbergs fall har fängslat den svenska publiken i många år. Och länge till lär det bli.

Inte heller den här gången godkände den kaliforniska kriminalvårdsnämnden en villkorlig frigivning.

Den hade att ta ställning till hur Annika Östberg Deasy skött sig sedan sist en villkorlig frigivning var på tal. Och konstaterade att ingenting har förändrats.

- Miss Deasy, ni är inte lämplig att få nåd. Ni har mördat två människor på ett kallblodigt sätt och ni har inte heller varit ärlig emot oss på sammanträdet i dag, sa kriminalvårdsnämndens ordförande Gordon J Hinkle.

- Nästa gång Annika Östberg kan ansöka om villkorlig frigivning är tidigast om två år, säger Gordon J Hinkle till Expressen.

Och egentligen är få förvånade. Som Dagens Nyheters utsände Gunnar Sörbring konstaterade redan före kriminalvårdsnämndens sammanträde:

- De anhörigas inställning brukar väga tungt.

Annika Östberg Deasy har suttit fängslad sedan 1983 på California Institution for Women i Corona i Kalifornien. Hon dömdes till fängelse för medhjälp till mord efter att hon 1981 tillsammans med sin pojkvän skjutit ihjäl en polis och en restaurangägare. Polisens dotter, som också hon är polis, är en av dem som blockerar Annika Östbergs frigivning.

- Du bör dö här i fängelset, jag hatar dig, sa polisdottern Dana Mcavoy.

Och mycket lite tyder på att amerikanska myndigheter skulle lyssna mer på Östberg Deasy än på polisdottern som gick i sin mördade pappas fotspår för att tjäna lagen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.