Dödsdömda norrmännens soldatläger

Tjostolv Moland: Vi tränade skådespelare.


Skrikande i gröna uniformer får de dödsdömda norrmännen tre nakna rekryter att göra armhävningar.

– Är ni svaga? Är ni dumma i huvudet? Jobba!

Norska tidningen Verdens Gang publicerade i dag en avslöjande video från Tjostolv Molands och Joshua Frenchs brutala soldatläger.

Videon är inspelad av norrmännen själva i april 2009 vid Bussi Island vid Victoriasjön.

"Krigslekar"

När Verdens Gang når Tjostolv Moland och berättar om videon blir han irriterad.

– De här var träning av skådespelare. De skulle få bra betalt så vi ville träna dem ordentligt så de kunde agera realistiskt, hävdar Moland.

– Den här videon har inget att göra med det som händer i Kongo och vi reagerar starkt på att ni ska använda den i det här sammanhanget, säger han till Verdens Gang.

För ungefär en vecka sedan dömdes de båda norrmännen till döden av en domstol i Kongo-Kinshasa bland annat för att ha skjutit ihjäl sin chaufför, sexbarnspappan Abedi Kasongo.

Det finns en teori om att Tjostolv Moland, 28, och Joshua French, 27, skulle starta ett träningsläger för legosoldater. Själva menar de att lägret enbart skulle bli en camp där rika turister skulle få leka krig.

Båda har överklagat dödsdomen.

Se videon på Verdens Gang.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.