Lördag 25 Sep
Stockholm

Gaykillar mobbar mest i skolan

52 procent av homosexuella tiondeklassare mobbar andra i skolan visar ny studie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Jävla bög" ekar i skolkorridorerna. Men på de norska skolgårdarna är det homosexuella pojkar som mobbar mest. Det visar den norska undersökningen Sexuell läggning och mobbning 2009.

– Det här är en uppseendeväckande upptäckt i ett så stort underlag, säger professor Erling Roland vid universitetet i Stavanger till Aftenposten.

Totalt deltog 3 000 norska tiondeklassare i studien. Homosexuella pojkar är de värsta mobbarna tätt följda av bisexuella pojkar.

– Det låter väldigt hemskt och det överraskar mig mycket, säger Tor Andreas Bremnes vid Skev ungdom till Aftenposten.

I undersökningen säger 52 procent av de homosexuella och 26 procent av de bisexuella att de mobbar andra oavsett om det är ansikte mot ansikte, på nätet eller via sms.

– Vi vet helt enkelt inte vad det beror på, och kan bara spekulera om det. Det kan naturligtvis vara så att när dessa unga människor känner sig inträngda i ett hörn som de gör dumma saker, säger Roland till Aftenposten.

– Det är möjligt att de känner trycket, både därför att de blir mobbade, och eftersom det finns en del psykiska problem kopplade till den här gruppen. Då slår det ut på det här sättet, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela