Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Redan krav på riksrätt för Obama

- 06/11/2008, 07:30 -

Det dröjer två och halv månad tills Barack Obama svärs in som USA:s 44:e president. Men redan finns Facebook-grupper som vill ställa honom inför riksrätt. Enligt grupperna står han för författningsstridiga förslag.

Gruppen Impeach Barack Obama har lockat över 700 deltagare i en livlig debatt efter den demokratiska valsegern i tisdags.

En annan Facebook-grupp med samma namn har 160 medlemmar och uppmanar fler att ansluta sig för en snabb start på kampanjen.

"Det finns en massa amerikaner där ute som inte helt förstår konceptet för socialism och kommunism, och därför valde de honom till president", skriver de, enligt TT.

Ytterligare en grupp ondgör sig över att Obama gjort sig till ombud för "olika författningsstridiga program" som skärpt vapenlagstiftning, allmän sjukvård och fördelningspolitik.

Frågan ställs: "Vad ska vi göra åt det här?". Och svaret blir: "Ställ honom inför riksrätt!".

Det finns sedan tidigare minst 95 Facebook-grupper som vill ställa George W Bush inför riksrätt med anledning av Irakkriget.

Skrivet av: