Säkerhetsbarriär runt Obama

Den tillträdande presidenten Barack Obama skyddas av gedigna säkerhetsbarriärer och bevakningen skärps ju närmare Vita Huset han kommer.


Den amerikanska historien talar för sig själv. Fyra presidenter har mördats och åtta har utsatts för mordförsök, den senaste efter Obama, Ronald Reagan 1981. Oron är stor över att USA:s 44:e president, Barack Obama, ska mördas. Sedan demokraternas seger på onsdagen höjs nu säkerhetsribban ytterliggare.

– Man kan inte ta något för givet sedan det står klart att han är USA:s nästa president. Det finns vissa mäktiga människor som inte vill ha Obama på den positionen. Det är fullt möjligt att han skulle kunna mördas eller bli utsatt för en motståndkampanj på grund av det han representerar, säger Emory Douglas från gruppen Black Panthers, som arbetar mot rasism, uppger The Daily Express.

Obama skyddades för första gången av en tre meter hög skottsäker glasvägg under segertalet i Grant Park i Chicago på onsdagen. Presidentens privata bostad i Chicago har spärrats av och flera gator har skyddas med cement- och stålbarriärer.

– Det är inte galningarna som berättar att de ska göra något som är farliga, det är galningarna som inte säger någonting, säger en källa till The Daily Express.

För en tid sedan gjorde Fidel Castro ett uttalande och sa att "det är ett mirakel att Obama lever". Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley och John F Kennedy tillhör raden av amerikanska presidenter som mördats. Förutom presidentmorden har framgångsrika svarta ledare som Martin Luther King och Malcolm X mördats under sin politiska karriär. Amerikanska medier är något försiktiga i sin rapportering då man inte vill skapa ett mer laddat klimat än nödvändigt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

1 timme sedan
Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.