"Hamid Karzais bror på CIA:s lönelista"

Ahmed Wali Karzais pekas ut som CIA:s förlängda arm.


WASHINGTON D.C. Nya uppgifter pekar på att presidentbrodern Ahmed Wali Karzai tar emot pengar från CIA och har gjort så under de senaste åtta åren. Den amerikanska säkerhetstjänsten ska ha betalat honom för att utföra en rad olika uppdrag.

Några av uppdragen handlar om att bygga upp en paramilitär styrka i Afghanistan som ska operera runt Kandahar efter direktiv från CIA. Uppgifterna bekräftas av högt uppsatta myndighetspersoner i USA till New York Times.

Ahmed Wali Karzais misstänkta koppling till Afghanistans opiumhandel är besvärande för Obamaadministrationen, och ryktena har florerat i flera månader i landet. Kritiker säger att uppgifterna komplicerar USA:s relationer med den nuvarande presidenten Hamid Karzai.

Enligt samma myndighetskällor gör inte USA tillräckligt för att stoppa den lukrativa droghandeln, som inbringar stora inkomster till talibanerna, skriver <a target="_blank" href=""http://www.nytimes.com/2009/10/28/world/asia/28intel.html?_r=1&scp=6&sq=karzai&st=cse">New" York Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!