Lördag 19 Jun
Stockholm

Al-Shabaab varnar Israel: lämna Al Aqsa

Startar ny terrorgrupp: Mujahedin Al Aqsa som ska skydda muslimernas tredje heligaste plats som ligger i Israel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

.

Nu har terrorgruppen al-Shabaab - som har vissa - startat en ny undergrupp: Mujahedin Al Aqsa med målet att skydda i Jerusalem.

Det var förra veckan som israelisk polis stormade Tempelberget i Jerusalem - en central plast för både judar och muslimer.

Israelisk polis kom i konfrontation med unga stenkastande palestinska ungdomar. Flera skadades.

Sedan dess har tonläget skärpts.

Bland annat varnade politikern Talab Al-Sana, från , Israel:

– Israel provocerar miljarder muslimer världen över, som inte skulle tveka att skydda Temple Mount med deras kroppar.

Och nu tycks han alltså ha fått rätt.

Al-Shabaab, som krigar för att kontrollera Afrikas horn och vill införa en islamistisk stat där, anklagar nu Israel för att "ha börjat att förstöra" Al Aqsa-moskén.

– Judarna har börjat att förstöra delar av den heliga Al Aqsa-moskén och de dödar våra palestinska bröder. Vi är dedikerade i vårt mål att skydda och försvara våra bröder, sa Mukhtar Robow Abu Mansur, en högt uppsatt ledare för al-Shabab, enligt CNN.

Hotet var en del av en serie av skarpa anklagelser som riktades mot Israel under fredagsbönen i staden Baidoa i sydvästra Somalia. Ett område som al-Shabaab numera kontrollerar.

Samtidigt i huvudstaden Mogadishu uppgav en annan al-Shabab-ledare, Abdifatah Aweys Abu Hamza, att han numera är högsta ledaren för en helt ny grupp inom al-Shabaab: Mujahedin Al Aqsa (De heliga krigarna för Al Aqsa).

– Vi kommer att expandera kriget till Mellanöstern och försvara Al Aqsa-moskén från israelerna, sa Aweys Abu Hamza.

Rashid Abdi, från, varnar för att gruppen bör tas seriöst.

– Vi ska inte underskatta al-Shabaabs kapacitet. Det här är en mycket dödlig organisation.

Al-Shabaabs träningsläger:

<preform><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ybxsN4v3CWU&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ybxsN4v3CWU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></preform>

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela