David Cameron: "Blir ingen folkomröstning"

Toryledaren backar i kravet på en folkomröstning om Lissabonfördraget.


LONDON. Toryledaren David Cameron går ut med att de konservativa inte kommer att driva på för en folkomröstning i Storbritannien om han tar över makten i nästa val, vilket prognoserna pekar på.

– Det verkar som att vi går mot nya tider, sa Cameron på en presskonferens i London under måndagen, enligt Daily Telegraph.

I och med att Tjeckiens president Vaclav Klaus efter mångt och mycket gått med på att underteckna Lissabonfördraget väntas EU:s samtliga 27 medlemsländer ställa sig bakom fördraget. Cameron ser då ingen anledning till att driva på för en omröstning när fördraget blivit lag.

– Vi vill ha en folkomröstning om Lissabonfördraget, men det verkar uppenbarligen som att vi närmar oss punkten där det inte längre är ett fördrag utan blir till europeisk lagstiftning, sa Cameron, enligt <a href=""http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/6455792/David-Cameron-signals-no-referendum-on-Lisbon-Treaty.html""target="_blank">Daily Telegraph.

Cameron väntas få kritik av EU-kritiska Torymedlemmar, och i stället kommer partiet troligen att försöka omförhandla flera av punkterna i fördraget.

– Vi kommer att titta på delarna av fördraget som är oacceptabla, och försöka omförhandla dem, sa en källa inom Torypartiet, till Daily Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!