Boris Johnson stal humorshowen

Borgmästaren Boris Johnsons tal var fullt med oneliners.


MANCHESTER. Trots statsminister Fredrik Reinfeldts spexarbakgrund skulle han få svårt att smälta in i Andra Avenyn. Men för Londons färgstarke borgmästare Boris Johnson är veckans gästspel i den populära teveserien Eastenders ett naturligt steg. Under Tories partidagar i Manchester stal han på nytt showen.

Med humorn som vapen gick Johnson till angrepp mot höga skatter, fördömde Brysselbyråkraternas "dåliga regleringar", och föreslog att Tories skulle gå samma väg som han har gått efter att ha tagit makten i London: "Om vi kan få ned brottsligheten i London, då kan David Cameron göra gatorna säkrare i hela Storbritannien", enligt Daily Telegraph.

Johnson, som är journalist i grunden och extraknäcker som krönikör, fick använda sin språktalang som annars är rätt begränsad bakom skrivbordet i London. Med glimten i ögat ville han sätta bilden av att det är han som är en av Tories starkast lysande stjärnor inför kampen om regeringsmakten.

I en passage försvarade Boris Johnson Toryminoriteten som höll till i Docklands och Margaret Thatcher var partiledare:

–Jag vet hur impopulära bankdirektörerna är, och jag vet att jag är på ett sluttande plan när jag nu tycks rycka ut för denna socken. Men glöm aldrig, ni som pucklar på bankerna, att denna spetälska koloni står för nio procent av landets BNP, sa Johnson.

Se höjdpunkterna från Boris Johnsons tal nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.