Boris Johnson satte skräck i ligister

Londons borgmästare Boris Johnson räddade livet på dokumentärfilmare.


LONDON. Borgmästaren Boris Johnson är mångfacetterad.

Vissa identifierar honom som en <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/352944-boris-johnson-stal-humorshowen""target="_blank">ståuppkomiker, och andra ser honom snarare som en stark <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/283403-boris-johnson-satsar-pa-tevekarriar""target="_blank">Eastenders-karaktär.

Johnsons senaste ingripande gör att han kan lägga riddare på meritlistan.

När dokumentärfilmaren och miljöaktivisten Franny Armstrong var på väg hem till sin hem i Camden i norra London omringades hon av ett gäng hotfulla flickor i huvtröjor.

Armstrong knuffades mot en bil och ropade på hjälp när en cyklist var på väg åt deras håll, skriver Sky News.

Cyklisten visade sig vara ingen mindre än Boris Johnson. Han stannade tvärt och jagade iväg flickorna, som han kallade "tjockskallar", längs med gatan. Han insisterade på att följa med henne tills hon var säker i hemmet.

Armstrong, som var upptagen med att skriva ett sms när flickorna överföll henne, minns vad Johnson gjorde för att försvara henne.

– Han sa till tjejerna: "Vad tror ni att ni håller på med?". Han plockade upp deras järnrör, ropade på dem och cyklade efter dem. Han kom tillbaka efter några minuter och följde mig hem, säger Franny Armstrong till <a href=""http://news.sky.com/skynews/Home/Politics/Boris-Johnson-Is-Hailed-As-A-Knight-On-A-Shining-Bicycle-After-He-Rescues-A-Woman/Article/200911115431954?lpos=Politics_First_Home_Article_Teaser_Region_1&lid=ARTICLE_15431954_Boris_Johnson_Is_Hailed_As_A_Knight_On_A_Shining_Bicycle_After_He_Rescues_A_Woman""target="_blank">Sky News.

Hon delar inte på något sätt Johnsons konservativa åsikter, men menar att hon hellre har honom bredvid sig i en mörk gränd än rivalen Ken Livingstone, som fick hennes röst i det senaste valet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.