Fredag 22 Okt
Stockholm

Boris Johnson satte skräck i ligister

Londons borgmästare Boris Johnson räddade livet på dokumentärfilmare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Borgmästaren Boris Johnson är mångfacetterad.

Vissa identifierar honom som en <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/352944-boris-johnson-stal-humorshowen""target="_blank">ståuppkomiker, och andra ser honom snarare som en stark <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/283403-boris-johnson-satsar-pa-tevekarriar""target="_blank">Eastenders-karaktär.

Johnsons senaste ingripande gör att han kan lägga riddare på meritlistan.

När dokumentärfilmaren och miljöaktivisten Franny Armstrong var på väg hem till sin hem i Camden i norra London omringades hon av ett gäng hotfulla flickor i huvtröjor.

Armstrong knuffades mot en bil och ropade på hjälp när en cyklist var på väg åt deras håll, skriver Sky News.

Cyklisten visade sig vara ingen mindre än Boris Johnson. Han stannade tvärt och jagade iväg flickorna, som han kallade "tjockskallar", längs med gatan. Han insisterade på att följa med henne tills hon var säker i hemmet.

Armstrong, som var upptagen med att skriva ett sms när flickorna överföll henne, minns vad Johnson gjorde för att försvara henne.

– Han sa till tjejerna: "Vad tror ni att ni håller på med?". Han plockade upp deras järnrör, ropade på dem och cyklade efter dem. Han kom tillbaka efter några minuter och följde mig hem, säger Franny Armstrong till <a href=""http://news.sky.com/skynews/Home/Politics/Boris-Johnson-Is-Hailed-As-A-Knight-On-A-Shining-Bicycle-After-He-Rescues-A-Woman/Article/200911115431954?lpos=Politics_First_Home_Article_Teaser_Region_1&lid=ARTICLE_15431954_Boris_Johnson_Is_Hailed_As_A_Knight_On_A_Shining_Bicycle_After_He_Rescues_A_Woman""target="_blank">Sky News.

Hon delar inte på något sätt Johnsons konservativa åsikter, men menar att hon hellre har honom bredvid sig i en mörk gränd än rivalen Ken Livingstone, som fick hennes röst i det senaste valet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela