Basijmilisen slår mot demonstranter i Teheran

Regimkritiska demonstranter drabbade på onsdagen samman med polis i Irans huvudstad Teheran.


På onsdagen är det 30-årsdagen av . Och redan nu rapporteras det om våldsamma sammandrabbningar från huvudstaden. Bland att har den iranska regimen skickat ut den beryktade

Enligt skjuter polisen tårgas, använder sina batonger och ska också ha gjort flera gripanden.

Oppositionsledarna Mir Hossein Mousavi och Mehdi Karoubi - som anser att valfusk låg bakom Mousvais valförlust i somras - uppmanade tidigare sina anhängare att protestera mot regimen. Ocn enligt medier på plats har hundratals av Mousavis anhängare samlats i huvudstaden.

Enligt vittnen har flera demonstranter samlats utanför Rysslands ambassad i en protest mot att deras erkännande av återvalet av Ahmadinejad den 12 juni.

– Ett dussintal poliser och personer från basijmilisen har samlats runt ambassaden, säger ett vittne till Al Arabiya.

Irans val

Tidigare i veckan höll Barack Obama ett tal om Iran och dess framtid. Han poängterade det vägval inför vilket landet står inför.

– I 30 år har vi fått höra vad den iranska regimen är emot; frågan är nu vad för slags framtid den är för?

På tisdagen gick Irans andlige ledare, Ayatolla Ali Khamenei, till angrepp mot USA och sa att han aldrig kommer att föra samtal med ett land som "bestämmer resultatet i förväg".

VARNING FÖR STARKA BILDER:

<preform><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5gPVmg3u4C4&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5gPVmg3u4C4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></preform>

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!