Lördag 23 Okt
Stockholm

Pedofil ska korsfästas och halshuggas

Han våldtog fem barn. Lämnade ett av dem att dö i öknen. Straffet blir därefter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAUDIARABIEN. En appelationsdomstol i den saudiska huvudstaden Riyadh har avkunnat den 22-årige mannens slutgiltiga dom. Han ska först halshuggas. Sedan korsfästas.

Brotten: våldtäkt och mord på oskyldiga barn.

Pedofilen våldtog fem barn och lämnade en treåring att dö i öknen.

Den 22-årige mannen greps för flera veckor sedan efter att ha försökt kidnappa ytterligare en 7-årig pojke, som lyckades fly och senare peka ut gärningsmannen.

Mannens offer var mellan tre och sju år gamla. 22-åringen uppger i förhör att han lurade dem till hans bil när de lämnat skolbyggnaden och kört ut med dem i öknen. För att våldta dem.

En utredning vidtog efter att en 25-åring rapporterat att hans 3-åring var försvunnen. Pappan misstänkte att sonen kidnappats av en man som körde ett fyrhjulsdrivet fordon.

3-åringen hittades senare uppfläkt av en gassande sol i öknen. Han hade dött av törst.

Domstolen dömde våldtäktsmannen till döden för hans "ohyggliga" brott.

Korsfästelse innebär i Saudiarabien att den dömdes kropp placeras på trästockar och visas upp för allmänheten. Detta efter att ha halshuggits av en professionell bödel.

Saudiarabien har avrättat 56 människor under det senaste året. Lagen föreskriver dödsstraff för brott som våldtäkt, mord, religiös avfällighet, väpnat rån och narkotikahandel.

I extrema fall visas kroppen upp för allmänheten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela