Hugo Chavez mobiliserar trupper inför krig

- 09/11/2009, 06:42 -

Venezuelas president har gett trupperna order om att förbereda sig för strid.

CARACAS. Ett förestående krig som kan lamslå hela Sydamerika. Så väljer Venezuelas president Hugo Chavez att beskriva spänningarna mellan landet och Colombia. Han har gett militären order om att förbereda sig inför krig.

– Det bästa sättet att undvika ett krig är att förbereda sig för ett, sa Chavez till officerarna genom sitt veckoprogram i radio och teve, enligt Sky News.

Det säkerhetspolitiska läget blev betydligt osäkrare sedan Colombia deklarerat att landet tecknat ett avtal med USA, som ger de amerikanska trupperna tillgång till militära baser.

I förra veckan till exempel skickade Chavez 15 000 soldater till gränsen till Colombia för att höja säkerheten.

Chavez har upprepat att han är rädd för att Obamaadministrationen försöker driva bort honom från makten för att komma åt landets oljeresurser. I hans senaste uttalande varnade han Barack Obama för att tillsammans med Colombia förbereda en offensiv mot Venezuela.

– Hans imperium är mer hotfullt än någonsin, sa Chavez och syftade på den amerikanska regeringen, enligt <a href=""http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Venezuela-President-Hugo-Chavez-Tells-Troops-To-Prepare-For-War-With-Colombia/Article/200911215445108?lpos=World_News_Carousel_Region_2&lid=ARTICLE_15445108_Venezuela%3A_President_Hugo_Chavez_Tells_Troops_To_Prepare_For_War_With_Colombia""target="_blank">Sky News.

– Gör inget misstag, Obama, genom att ge order om ett angrepp mot Venezuela genom Colombia.

Källor i Bogota och Washington D.C. säger att avtalet mellan länderna är till för att försvåra droghandeln i Colombia.

<preform><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NBDr4BDnai4&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NBDr4BDnai4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></preform>

Skrivet av: