Fredag 22 Okt
Stockholm

Colombia vädjar till FN:s säkerhetsråd

Chavez hot om krig gör att Colombias president söker internationell hjälp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BOGOTA. Efter att Venezuelas president Hugo Chavez gett militären order om att förbereda inför <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/375721-hugo-chavez-hotar-colombia-med-krig""target="_blank">strid med Colombia, vädjar den colombianska regeringen till FN. Regeringen hoppas att diplomater kan lösa spänningarna mellan länderna.

– När vi nu står inför hot om krig från den venezuelanska regeringen, överväger den colombianska regeringen att göra en framställan till Organization of American States och FN:s säkerhetsråd, säger Colombias president Alvaro Uribe i ett uttalande, som lästes upp av hans talesman Cesar Velasquez, enligt France 24.

Chavez, som har skickat 15 000 soldater till gränsen mot Colombia, varnade militären för ett förestående krig med Colombia under söndagen.

– Det bästa sättet att undvika ett krig är att förbereda sig för ett, sa Chavez till officerarna genom sitt veckoprogram i radio och teve, enligt <a href=""http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Venezuela-President-Hugo-Chavez-Tells-Troops-To-Prepare-For-War-With-Colombia/Article/200911215445108?lpos=World_News_Carousel_Region_2&lid=ARTICLE_15445108_Venezuela%3A_President_Hugo_Chavez_Tells_Troops_To_Prepare_For_War_With_Colombia""target="_blank">Sky News.

Colombia, som nyligen tecknat ett avtal om att låta USA nyttja landets militärbaser, menar att samarbetet mellan länderna är till för att stävja droghandeln.

– Det enda vi är intresserade av är att bekämpa terrorism som är relaterat till droghandeln, vilket har plågat colombianer i så många år, sa Uribe, enligt <a href=""http://www.france24.com/en/20091109-colombia-seek-un-help-after-chavez-orders-war-preparations""target="_blank">France 24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela