Coca-Cola stoppar statlig kampanj

"Högst en halvliter i veckan" för provocerande för läskjätten?


En statlig kampanj i Danmark skulle få barn och ungdomar att dricka mindre läsk. "Högst en halvliter i veckan" löd budskapet från det danska livsmedelsverket, uppger Avisen.dk. Men kampanjen är nu stoppad. Detta eftersom Coca Cola lagt sig i och protesterat.

Coca Cola började enligt Avisen att "skramla med vapnen" genom att skriva ett brev där de hävdade att kampanjens färger och logotyper påminde alltför mycket om läskjättens egna. Livsmedelsverket böjde sig då och enligt Else Molander vid livsmedelsverket hade Coca Cola rätt:

– Kampanjen kränkte Coca Colas varumärke, därför stoppar vi den, säger hon till Avisen.dk.

Ett uttalande som varumärkesspecialisten Johan Löje avfärdar eftersom verket inte hade någon ambition att tjäna pengar på kampanjen eller använde färgerna och logotyperna i affärssammanhang.

– Här var målet att upplysa allmänheten, säger han och konstaterat att det är klantigt av livsmedelsverket - men tillåtet.

Coca Cola meddelar att deras avsikt inte var att skada kampanjen mot hög läskkonsumtion.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.