Sarkozy: Bush sumpade Georgien

Frankrikes president Nicolas Sarkozy går till fränt angrepp mot Bush.


Den sittande franske presidenten Nicolas Sarkozy anklagar USA:s avgående president, George W Bush, för att ha misslyckats med att greppa initiativet under sommarens konflikt mellan Georgien och Ryssland.

När Sarkozy tilldelades ett pris för "politiskt mod" ställde han publiken inför frågan "vem försvarade mänskliga rättigheter?" efter det att kriget bröt ut i augusti.

– Var det USA:s president...eller var det Frankrike? frågade han.

Sarkozy ledde vid tillfället en delegation till Moskva som slutade i ett avtal om vapenvila mellan Georgien och Ryssland. Sarkozy hävdar att han inför denna resa av Bush uppmanades att inte åka till Moskva.

– Åk inte dit, de vill dra in i Tblisi, de är 40 kilometer därifrån. Åk inte dit, fördöm det bara, ska den amerikanske presidenten ha sagt.

– Jag åkte dit, konstaterar Sarkozy trotsigt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.