Bruni-Sarkozy skäms för Berlusconi

Toppmodellen och Frankrikes första dam kritiserar Berlusconis Obama-attack.


PARIS. Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är känd för att tala utan att först tänka. Senast hyllade han USA:s nya president Barack Obama genom att påminna honom om hans hudfärg.

– Han är ung, stilig och solbränd, sa Berlusconi.

Berlusconi har sagt att det bara var en komplimang, men det tyckte inte den Italienfödda Carla Bruni-Sarkozy, numera Frankrikes första dam. I dag publicerar den franska dagstidningen Le Journal du Dimanche ett reportage där Bruni-Sarkozy kritiserar Berlusconi för attacken mot Obama.

– När jag hör Silvio Berlusconi skoja om presidentvalet och om det faktum att Obama alltid är solbränd känns det bara väldigt konstigt för mig, säger Carla Bruni-Sarkozy enligt Yahoo News.

Carla Bruni-Sarkozy har många talanger, sjunga är en av dem:

2007 släppte Carla Bruni plattan No promises där hon tonsatt poesi, bland annat från William Butler Yeats, W H Auden, Walter De la Mare och Emily Dickinson. Läs mer om skivan på DN. Låten ovan heter Those dancing days are gone. Här kan du sjung med.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.