- Foto: Privat

Svenskättade Laura, 98, mördade 100-årig rumskompis

Laura Lundquist, 98, åtalades på fredagen för mordet på sin rumskompis på ålderdomshemmet, Elizabeth Barrow, 100 år gammal.


DARTHMOUTH. Svenskättade Laura Lundquist, 98, står åtalad för mord. Med en platspåse ska hon ha kvävt sin rumskamrat Elizabeth Barrow, 100, till döds. Barrow hittades död i sin säng på ålderdomshemmet Brandon Woods i den amerikanska delstaten Massachusetts.

Först trodde man att Elizabeth Barrow tagit sitt eget liv, men en obduktion visade att 100-åringen kvävts till döds.

Elizabeths son, Scott Barrow, säger att han vid upprepade tillfällen bett ålderdomshemmet Brandon Woods att skilja på de två kvinnorna och hävdar att hans mor under en längre tid trakassserats och hotats av Laura Lundquist.

Åklagaren Sam Sutter uppger att Barrow under de senaste veckorna varit livrädd för Lundquist som förvandlade hennes stillsamma tillvaro på ålderdomshemmet till "ett levande helvete" - med anledning av att Lundquist trodde att Barrow stod i färd med att ta över rummet.

Laura Lundquist har fått genomgå en sinnesundersökning inför åtalet.

- Hon har en långvarig demensdiagnos så väl som en kognitiv funktionsnedsättning, säger Lundquists advokat Carl Levin, enligt nyhetsbyrån AP.

I Massachusetts kan nu den svenskättade 98-åringen ha slagit ett dystert rekord.

- Lundquist är troligen den äldsta som åtalats för mord i delstatens historia, men hon kanske aldrig kommer så långt som till rättegång på grund av sitt mentala hälsotillstånd, säger åklagaren Sam Sutter.

 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!