Här är datahackerns Idol-audition

US Cyber Challenge letar efter Amerikas skickligaste hackers för att skydda landet.


I jakten på världens säkraste datakommunikationsnätverk sätts unga IT-intresserade på prov i US Cyber Challenge.

Vinnarna kan komma att få arbeta för den amerikanska regeringen eller multinationella företag med mångmiljardintressen.

Tävlingarna har redan börjat och vinnare i en av dem blev Chris Benedict, 21 år gammal, från Illinois. Benedcit själv är överreaskad över segern.

– Jag trodde jag skulle bli krossad, säger han till CNN.

I stället öppnas nu dörrar för Benedict som möjliggör en framtid som en av de viktigaste kuggarna i försvaret av amerikanska kommunikationsnätverk.

Enligt Alan Paller, forskare vid ett institut för informationssäkerhet, kan Idol-liknande tävlingar av den här typen vara det enda lagliga som finns att göra för begåvade unga hackers.

– Det skapar en miljö där de kan visa sina färdigheter och lära sig nya. Och där de kan göra det i nationens intresse snarare än av andra skäl, säger han till CNN.

Attacker mot informationssamhället och de stora nätverken ses som ett minst lika stort och viktigt hot som bomber och vapenterrorism.

Kanske hittar USA i och med Cyber Challenge de IT-krigare som behövs för att vinna kriget mot terrorismen?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.