Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rasistskandal på Oxford fortsätter

Nyheter | 18/11/2008 13:28

Ännu en rasistskandal skakar universitetet, bara en vecka efter att "judefesten" avslöjats.

I förra veckan skakades Oxforduniversitet av en rasistisk skandal då studenterna hållit en fest med "judetema", som Nyheter24 skrivit om. Nu chockar ytterligare en rasistsfest universitetet.

På bilder som tagits tidigare det här året poserar svartmålade studenter halvnakna med höftskynken. Denna fest, "Safari Bop", hade nämligen Afrika som tema.

Myndigheterna vid universitetet är upprörda över de rasistiska festerna. Två av studenterna som medverkar på bilderna tillhör universitetets rugbylag, som redan är under utredning för den upprörande festen med "judetema".

En av rugbyspelarna som närvarade vid festerna, Tim Hegarty, har dessutom en mängd kränkande uttalanden om kvinnor på sin Facebookprofil.

"Jag tycker att de flesta tjejer är depraverade apor", står det bland annat.

Nu kan de inblandade studenterna bötfällas och i värsta fall slängas ut från Oxford.

– Att svärta sig inför Safari Bop var bara en utklädnad. Vi klär ofta ut oss inför en mängd fester och ingen har tidigare sagt att något av våra teman varit stötande, säger en annan student, Phil Boon, enligt Mail Online.

Skrivet av: