Rasistskandal på Oxford fortsätter

Ännu en rasistskandal skakar universitetet, bara en vecka efter att "judefesten" avslöjats.


I förra veckan skakades Oxforduniversitet av en rasistisk skandal då studenterna hållit en fest med "judetema", som Nyheter24 skrivit om. Nu chockar ytterligare en rasistsfest universitetet.

På bilder som tagits tidigare det här året poserar svartmålade studenter halvnakna med höftskynken. Denna fest, "Safari Bop", hade nämligen Afrika som tema.

Myndigheterna vid universitetet är upprörda över de rasistiska festerna. Två av studenterna som medverkar på bilderna tillhör universitetets rugbylag, som redan är under utredning för den upprörande festen med "judetema".

En av rugbyspelarna som närvarade vid festerna, Tim Hegarty, har dessutom en mängd kränkande uttalanden om kvinnor på sin Facebookprofil.

"Jag tycker att de flesta tjejer är depraverade apor", står det bland annat.

Nu kan de inblandade studenterna bötfällas och i värsta fall slängas ut från Oxford.

– Att svärta sig inför Safari Bop var bara en utklädnad. Vi klär ofta ut oss inför en mängd fester och ingen har tidigare sagt att något av våra teman varit stötande, säger en annan student, Phil Boon, enligt Mail Online.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

1 timme sedan
Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.