Tisdag 3 Aug
Stockholm

Obamas krig mot arbetslösheten

Barack Obama vill skapa arbeten genom att modernisera infrastrukturen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barack Obama presenterade under lördagen en ekonomisk återhämtningsplan där nya arbeten har högsta prioritet.

Amerikanska arbetare ska återuppbygga landets vägar och broar, modernisera skolor och skapa fler källor för alternativ energi. Tanken är att projektet ska skapa 2.5 miljoner nya arbeten, uppgav den tillträdande presidenten.

– Det handlar inte bara om att klara sig ur den omedelbara krisen. Det här rör sig om långsiktiga investeringar i vår ekonomiska framtid som har blivit ignorerad alltför länge, säger Obama.

Detaljerna kring planen är fortfarande under utveckling av den tillträdande presidentens ekonomiska arbetsgrupp, men Obama uppger att han hoppas kunna sjösätta den kort efter sitt tillträde 20 januari.

– Vi måste göra mer för att få tillbaka folk i arbete och få liv i ekonomin igen. Över en miljon arbeten har gått förlorade och om vi inte agerar kvickt och djärvt anser de flesta experter att vi kan förlora ytterligare miljontals arbeten nästa år, säger Obama.

Planen är att kickstarta tillkomsten av arbeten och därigenom lägga grunden för en starkare ekonomi. Något som Obama vill skapa breda lösningar för - över partigränserna.

– Men vad som inte är förhandlingsbart är behovet av att agera omgående. Just nu finns det milliontals mödrar och fäder som ligger vakna om natten och undrar över hur de ska få nästa veckas löning att täcka nästa månads utgifter, säger Obama.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela