Obama kommer göra "vad som krävs"

Förslag om 175 miljarder dollar är inte tillräckligt.


Barack Obama kommer göra ”vad som krävs” för att få landets ekonomi på fötter igen, hävdar den tillträdande presidentens rådgivare David Axelrod.

Under valkampanjen lade Obama fram ett förslag om 175 miljarder dollar som skulle användas för att stimulera den amerikanska ekonomin. En summa som en del ekonomiska rådgivare nu hävdar är för liten.

– Jag kommer inte kasta ur mig någon siffra. Vad han sa är att han vill att planen ska vara stor nog för att bemöta de utmaningar vi står inför. Jag tror vi ser en ökad samstämmighet över hela spektrat bland ekonomer - att vi kommer behöva göra något stort, säger Axelrod.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat är detaljerna kring den ekonomiska planen fortfarande under konstruktion, men Obama siktar på att ha den klar lagom till sitt tillträde 20 Januari nästa år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

2 timmar sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.