Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk kan bli Obamas presidentkock

Nyheter | 26/11/2008 06:20

Aquavit kan ta Marcus Samuelsson till Vita huset.

Den svenske stjärnkocken kan steka ända in i Vita huset. Marcus Samuelsson är en toppkandidat till att ta över som ny presidentkock när USA:s Barack Obama ersätter George Bush. Flera medier pekar ut honom som en tänkbar kulinarisk mästare i det kommande Obama-köket.

Samuelsson vill inte kommentera uppgifterna i dagsläget, men hans assistent säger "inga kommentarer" till Metro om förhandsspekulationerna.

Genom den populära restaurangen Aquavit i New York har Samuelsson gjort sig ett namn på den amerikanska krogscenen. I Sverige har han även synts flitigt i teverutan.

Presidenten för USA:s kulinariska institut Tim Ryan har lobbat för Samuelsson och föreslagit honom som en av kandidaterna till att vara en av "inhopparna" vid statsmiddagar.

– Man måste nästan vara synsk, en som kan förutse vad presidentfamiljen känner för just idag, säger Roland Meisner som i 25 år jobbade som Vita Husets bakverkschef.

Skrivet av: