Lördag 2 Jul
Stockholm

B-låtskrivaren till domstol i dag

Hollywood-svensken är misstänkt för grov misshandel och avvikande från brottsplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LOS ANGELES. I dag ställs Hollywood-svensken inför en häktningsdomstol i Kalifornien. B-låtskrivaren, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för misshandel, grov misshandel och avvikande från brottsplats. Polisen i Los Angeles grep honom i går efter att ha misshandlat och kört över sitt offer.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat misstänkts han för att vara inblandad i en 55-årig pianists död.

Svensken och pianisten möttes i en korsning i lördags.

– Offret ska nästan ha blivit påkörd av den misstänkte, som stannat och gått ur bilen för att sedan misshandla honom. Sen gick han in i bilen och körde över honom, säger en medarbetare på Los Angeles-polisens pressavdelning.

B-låtskrivaren finns i dag i polisens förvar och riskerar att dömas till fängelse i sju år. Borgen är i dagsläget satt till en miljon dollar, motsvarande åtta miljoner kronor.

– Han kommer att ställas inför en häktningsdomstol senare i dag, säger Sandi Gibbons, på åklagarmyndigheten, till metro.se.

Flera kända svenska och utländska artister har varit uppdragsgivare åt Hollywood-svensken.

Tjänstemännen på UD har varit i kontakt med honom.

– Vi gör det vi brukar göra i en sådan här situation, försöker besöka personen så fort som möjligt. Om han inte har en advokat så ger vi en lista på advokater, säger Gufran Al-Nadaf på UD:s presstjänst, till metro.se.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.