Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare slösurfade på lektionstid

Nyheter | 26/11/2008 10:31

Lärarinnan spenderade timmar på sajter som facebook och ebay.

STORBRITANNIEN. En lärarinna på en grundskola spenderade timmar på facebook och ebay – på lektionstid. Sian Mediana, 40, surfade upp till fyra timmar om dagen, samtidigt som hennes elever bara satt några meter bort.

Enligt uppgifter köpte och sålde hon produkter på olika sidor, chattade på facebook och skötte sina bankärenden under lektionerna.

– Jag var medveten om att hon använde datorn för personliga syften – hon köpte och sålde saker på ebay. Om hon satt och sålde något så brukade vi skapa aktivitetsdagar och ta med barnen till postkontoret. Egentligen skulle jag ha möten med Sian vid nio varje dag, men det hände nästan aldrig eftersom hon satt vid datorn, säger lärarassistenten Karen Lawrence.

Lärarassistenten vågade inte säga till någon om problemet eftersom Mediana som var hennes överordnade ibland kunde vara ganska skrämmande.

Medianas internetkostnader uppnådde en summa på cirka 87 440 kronor. Läraren har nu sagt upp sig från sin anställning och väntar på sitt straff, då rättegången fortsätter, skriver Mail Online.

Skrivet av: