Lördag 28 Maj
Stockholm

Polacker i massbojkott av Ikea

Katoliker driver kampanj mot möbeljätten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polacker är förbannade på Ikea, som de anser lobbar för homosexuellt leverne. Möbeljättens senaste tidning Ikea Family Live, som visar ett homosexuellt par under rubriken "familjelivet förändras" har fått katoliker att uppmana till massiv bojkott av företaget.

En av Polens mest profilerade aktivister mot homosexuella Grzegorz Gorny har lanserat budskapet mot Ikea i den polska månadstidningen Fronda: "Jag är katolik – jag handlar inte hos Ikea". Han och andra från de ärkekatolska kretsarna sprider upprop på nätet och uppmanar polacker att skicka protestbrev till Ikea.

Men Ikea i Polen har inte märkt av någon massbojkott än.

– Vi är medvetna om att det förbereds en bojkott. Men inget av våra sju varuhus i Polen har registrerat några sådana aktiviteter, säger Aleksandra Sikora, pr-ansvarig hos Ikea i Polen, till Svenska Dagbladet.

Homosexalitet är en känsloladdad fråga i Polen, och många polacker ser det som en form av sjukdom.

–Vi accepterar mångfald och vi respekterar alla människor oavsett sexuell läggning, ålder eller ras, säger Sikora.

Ikeas nya tidning har skickats ut i 200 000 exemplar i världen och presenterar 20 olika familjer. Ett homosexuellt par sitter vid matbordet och äter middag. Texten, som katolikerna irriterar sig över, i katalogen lyder:

”Vi planerar inte att skaffa barn. Det här är vårt högkvarter: köket och våra örter i trädgården. Steve går och hämtar örter och jag använder dem i matlagningen”

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela