Hade Downs syndrom - avvisades

Men nu ändrar sig migrationsministern.


PERTH. Australiens migrationsminister har garanterat medborgarskap för den tyska familj vars ansökan avslogs två gånger på grund av deras 13-åriga son som har Downs syndrom.

Migrationsministern Chris Evans omprövade sitt departements beslut på onsdagen. Han sa att Bernhard Moeller och hans familj ger ett värdefullt bidrag till samhället.

– Deras fortsatta vistelse i Australien kommer att vara gynnsamt för vårt samhälle. Jag är nöjd över att de har valt att kalla Australien för sitt hem, säger Evans i ett tal inför senaten.

Moellers ursprungliga medborgarskapsansökan avslogs på grund av att sonens sjukdom - Downs syndrom - skulle bli en stor kostnad för Australien, skriver Rocky Mountain News.

 

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är bolagen på konsumenters skamlista

Två miljoner hemlösa på Afrikas horn

Över två miljoner människor har tvingats fly sina hem på Afrikas horn, och då främst i Somalia, på grund av de ihållande regnvädren och allvarliga översvämningarna. Uppgifterna om hur många som drabbats i Somalia, Kenya och Etiopien kommer från nyhetsbyrån AFP som sammanställt och beräknat uppgifter från FN och från ländernas myndigheter.

Spanska ord rör upp känslor i Israel

Israel har på nytt reagerat på spanska uttalanden om kriget i Gaza, och har nu har kallat hem sin ambassadör i Spanien.

Unik upptäckt: Sex planeter i rytmisk dans

Astronomer har upptäckt sex planeter som i en rytmisk dans kretsar runt en stjärna 100 ljusår från jorden, rapporterar CNN. Det sällsynta fyndet kan ge ledtrådar till hur vårt solsystem bildades.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Ragunda

1 timme sedan
"Hammarstrand, resultat efter nykterhetskontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Opec väntas minska produktionen

1 timme sedan
Oljekartellen Opec+ har enats om att "ytterligare minska oljeproduktionen med 600 000 till en miljon fat om dagen", säger en källa med insyn i förhandlingarna mellan de 13 medlemsländerna till nyhetsbyrån AFP.