Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk familj får komma hem

Nyheter | 03/12/2008 08:23

Efter kaos och uppror i Thailand kan nu svenska turister börja återvända hem.

Johan och Helena Eriksson och barnen Martin, 6, och Lova, 4 var strandsatta i Phuket i Thailand i samband med upproret. Nu får de äntligen komma hem, efter sin "extra långa" semester.

– Min syster lät jätteglad. Planet var försenat så de kommer till Arlanda sent i kväll, säger systern Mari Backman, till NSD.

Familjen Eriksson hade planerat att åka hem på fredagen, men fick vänta. Extra SAS-plan sätts nu in för att få hem turisterna från Suvarnabhumi-flygplatsen i Bangkok.

– Jag pratade med min syster under tisdagen och då hade de checkat in. Jag förutsätter att de är med på planet och beräknas landa vid 24-tiden på Arlanda. Familjen övernattar på flygplatsen och flyger sedan hem till Luleå tidigt på onsdagsmorgonen, säger systern Helena Backman, till NSD.

Omkring 250 000 turister blev fast i Thailand sedan flygplatserna Suvarnabhumi och den mindre inrikesflygplatsen Don Muang ockuperats i förra veckan.

Skrivet av: