Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma dömd för kidnappad dotter

Nyheter | 04/12/2008 19:52

33-årig kvinna kidnappade sin dotter.

Den 33-åriga brittiskan Karen Matthews befanns på torsdagen skyldig till att ha kidnappat sin egen nioåriga dotter. Enligt åklagaren var syftet bakom bortförandet att komma åt en belöning som skulle falla ut när flickan hittades. Flickan försvann i februari och var borta i över tre veckor innan hon hittades levande. Hon var gömd i en sängbotten i en lägenhet i Dewsbury i West Yorkshire, ungefär 1,5 kilometer från sitt hem.

Flickans försvinnande ledde till en av de största utredningarna i brittisk historia. Flickans mor framträdde gråtande flera gånger i tv och vädjade till allmänheten om hjälp, och i en uppmärksammad kampanj erbjöd tidningen The Sun hundratusentals kronor i belöning till den som hittade flickan.

Den nu 40-årige man som bodde i huset där flickan hittades dömdes tillsammans med mamma Karen. Mannen är farbror till hennes före detta partner. 40-åringen själv hävdade att han varit så rädd för den 33-åriga kvinnan att han inte vågat annat än att gömma flickan, som även drogades under fångenskapen.

Under rättegången sade sig kvinnan vara "äcklad" av de anklagelser som riktades mot henne.

Domaren i domstolen i Leeds i norra England sade dock att de båda kunde räkna med långa fängelsestraff för människorov. De båda dömdes också för att ha vilselett rättsväsendet.

Skrivet av: