Stockholm

Hon nobbade Obama på telefon

Illeana Ros-Lehtinen trodde att samtalen var bluff.


Läs mer

Republikanen Illeana Ros-Lehtinen, ledamot i den amerikanska kongressen från Florida, trodde att allt var ett banalt skämt. Att någon som lät som nyvalde presidenten Barack Obama försökte lura henne på telefon. Därför slängde hon abrupt på luren när Obama faktiskt ringde henne.

När Ros-Lehtinens medarbetare meddelade att Obama väntade i telefonen var hon försäkrad om att det egentligen var någon skojare från någon radiostation i södra Florida som brukar lura folk över telefon. Därför lade hon på luren mitt i samtalet.

Strax därefter ringde Obamas stabschef Rahm Emmanuel, som också sitter i kongressen, och försökte upplysa henne om att hon precis hade talat med den nyvalde presidenten. Men Ros-Lehtinen vart övertygad om att det samtalet också var bluff så hon slängde på luren då också, rapporterar CNN.

När sedan styrelseordförande Howard Berman ringde upp var hon fortfarande misstänksam, och testade demokraten från Kalifornien. Han fick i uppdrag att berätta om en historia endast båda kände till. Det var först då hon insåg att Obama pratat med henne. Senare lyckades i alla fall Obama och Ros-Lehtinen avhandla sina frågor.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.