Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fidel Castro vill träffa Obama

Nyheter | 06/12/2008 06:42

Men han anser att principen om morot och piska inte kommer att fungera.

HAVANNA. Kubas förre diktator Fidel Castro känner sig redo att träffa USA:s nyvalde president Barack Obama. Trots att Castro har varit borta från den politiska scenen ända sedan han blev sjuk under 2006. Fredagens utspel är det andra i raden på bara några veckor där han tar upp Obama-frågan.

– Med Obama kan vi prata när han vill eftersom vi inte är förespråkare av våld eller krig. Han måste komma ihåg att teorin om morot och piska inte kan tillämpas i vårt land, skriver Castro i en essä som publicerades på en statlig hemsida.

Obama har under den amerikanska valrörelsen talat för att stänga Guantanamo Bay på Kuba som president. Och även om den frågan får överskuggas av finanskris och global lågkonjunktur var Hollywood-skådespelaren Sean Penn och träffade nuvarande presidenten Ral Castro, som tog över efter sin bror under året.

– Kanske kan vi träffas på Guantanamo. Vi måste träffas och börja lösa våra problem, sa Ral Castro till Sean Penn vid slutet av mötet, enligt CNN.

Skrivet av: