Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obamas talskrivare tog Clinton på brösten

- 07/12/2008, 07:11 -

Jon Favreau kan ha orsakat nyvalde Barack Obamas första politiska skandal.

Det som händer på Facebook stannar inte på Facebook. Obama-lägret kan stå inför sin första riktiga skandal. En bild på hans talangfulle chefstalskrivare Jon Favreau, 27, cirkulerar nu på webben och i tidningarna. På bilden tar han en pappfigur på brösten föreställande Hillary Clinton i normal storlek, samtidigt som hans vän kör upp en ölflaska i hennes ansikte.

Favreau, blev olyckligtvis för honom, fotograferad på en privat fest när det hela inträffade. Då var han glad i hatten, men händelsen ångrar han troligtvis nu. Obama-lägret har förutsett att pinsamma saker av den här typen skulle kunna inträffa och ber därför sedan tidigare att alla som söker jobb hos den nya administrationen listar alla sociala nätverk som de använder sig av.

Bilden var uppe på Facebook i ungefär två timmar, för att sedan vara borta tillsammans med Favreaus alla andra bilder, utom en profilbild, vilket får ses som ett tecken på hur medvetet Obama-lägret jobbar med dessa frågor.

Favreau, som nyligen har fått jobb i Vita huset som Obamas chefstalskrivare, har inte velat kommentera bilden. En av Barack Obamas talesmän säger till The Washington Post att "han har tagit kontakt med senator Clinton för att be om ursäkt".

Hillary Clinton utsågs nyligen av Obama till utrikesminister i Obama-administrationen, och hennes rådgivare ser bilden på ett exempel på rivaliteten som har funnits mellan de forna presidentkandidaterna.

– Senator Clinton är glad att veta mer om Jons uppenbara intresse av utrikesdepartementet, och vi ser för tillfället över hans jobbansökan, säger Philippe Reine, till The Washington Post.

Se bilden där Favreau tar "Hillary Clinton" på brösten här.

Campbell Brown om händelsen:

Skrivet av: