"Vi borde följa Iran"

- 04/01/2009, 15:37 -

Författaren Andreas Malm angriper Israel för deras krig mot Gaza.

Över 480 palestinier har dött. Desto fler skadats. När nu israeliska trupper går in i Gaza dömer omvärlden ut deras våldsanvändning. Men ingen sida viker. Hamas fortsätter att skjuta raketer in mot Israel som besvarar attackerna med bombräder och artilleri.

I krigets spår har debatten varit intensiv. Närmast hatisk. Från båda sidor. Nu ger sig författaren och journalisten Andreas Malm in i diskussionen i en vass och provokativ debattartikel på Newsmill.

"Sedan 1948 har palestinierna i Gaza, liksom sina bröder och systrar i diasporan - världens största flyktinggrupp - förhindrats att återvända till sina hem, ty den judiska staten vill inte ha dem. De är av fel människomaterial. Om de hade varit judar skulle de ha åtnjutit den automatiska rätten att bosätta sig var som helst på den mark som den israeliska armén kontrollerar, oavsett tidigare koppling till platsen, men de är nu en gång inte judar utan infödda palestinier. Därför sitter de fast i Gaza. De är av fel ursprung: fel ras.", skriver Andreas Malm i sin debattartikel.

Han angriper inte bara de som argumenterat för Israels rätt till självförsvar då han menar att en olaglig ockupation inte kan försvaras, utan uppmanar också Sverige att följa Iran.

"Att Iran förser Hamasregeringen i Gaza med pengar och vapen är närmast att jämföra med att samma Iran försåg den bosniska regeringen i Sarajevo med pengar och vapen under belägringen 1992-1995. Tack vare vapen från Iran kunde den bosniska armén stå emot Serbien och minimera folkmordet. Vi bör följa Iran och stödja Hamas i kampen mot Israels folkmordspolitik", skriver Andreas Malm på Newsmill.

Skrivet av: