Nazist slapp rättegång av hälsoskäl

En 87-årig, tidigare SS-officer, slipper rättegång på grund av dålig hälsa.


Rättegången som skulle hållits mot en 87-årig tidigare SS-officer avbröts sedan domstolen beslutat att han har för svag hälsa.

Heinrich Boere erkände att han dödat tre nederländska människor under andra världskriget och skulle ha åtalats i Aachen i en av de sista rättegångarna mot nazistiska krigsförbrytare men rättegången ställdes in efter en hälsoundersökning.

Boere tillfångatogs av amerikanska trupper i Nederländerna efter andra världskriget och erkände att han dödat holländska civila när han var medlem av en nazistisk organisation som bekämpade motståndsmän.

Han rymde därefter till Tyskland och dömdes i Nederländerna till döden i sin frånvaro 1949. Tidigare försök att få Boere utlämnad eller dömd i Tyskland har misslyckats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.