Tolvåring skyldig till mord på mamma

Pojken mördade sin mamma efter ett gräl om hushållssysslor.


En tolvårig pojke i Arizona anses skyldig till mord på sin mamma. Han sköt mamman efter ett gräl om småsysslor i hemmet.

En domare i småstaden Bisbee fann pojken skyldig efter ett förhör i fredags.

Dödsskjutningen ägde rum i augusti. När den 34-åriga mamman gick ut, hämtade pojken en pistol i hennes sovrum och väntade på att hon skulle komma hem. När hon återvände sköts hon med åtta skott. Kvinnans pojkvän blev vittne till dödsskjutningen.

Offrets syster vittnade i fredags om att mamman inte ville ha pojken boende hos sig. Hon gormade och skällde på honom och slog honom ofta.

– Han är en foglig, rar pojke, menar systern.

Domen faller den 23 januari. Oavsett vilken domen blir, så kommer den att inkludera vård, uppger pojkens advokat. Enligt delstatens lagstiftning kommer pojken att släppas när han fyller 18.

Skrivet av:

Senaste nytt

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

1 timme sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.

Uppgifter: Brittisk kärnkraftsanläggning hackad

1 timme sedan
Hackergrupper med ryska och kinesiska kopplingar har gjort intrång i den brittiska kärnkraftsanläggningen Sellafields it-system.