Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Medvedev utmanar Putin

Nyheter | 12/01/2009 07:14

President Dmitrij Medvedev sätter nu ner foten och ställer krav på premiärminister Vladimir Putin för att rädda den ryska ekonomin.

Rysslands president Dmitrij Medvedev har väntats inta en mer avvaktande roll gentemot sin föregångare, premiärminister Vladimir Putin. Men i stället har Medvedev försökt att gå sin egen väg i politiken och mött en del hinder.

Vid ett nytt försök, vill han påskynda räddningsåtgärderna för den ryska ekonomin.

– Vi måste erkänna att de i nuläget planerade åtgärderna genomförs mycket långsammare än väntat, och ännu viktigare, långsammare än vad situationen kräver, sa Dmitrij Medvedev, vid ett möte utanför Moskva på söndagen, enligt The Financial Times.

Presidenten gjorde ett försök att markera sin ställning mot premiärminister Putin för omkring en månad sedan.

– Det yttersta ansvaret för det som händer med det här landet och för de viktiga beslut som tas, vilar på mina axlar, och jag kommer inte att dela det ansvaret med någon annan, sa Medvedev.

Ryssland möter stora ekonomiska utmaningar och den ryska centralbanken skrev ner värdet av rubeln gentemot dollarn och euron i mitten av november. Men centralbanken försvarade sin aktsamma hållning och varnade för att göra en för stor värdeminskning.

Nu återstår det att se hur djärva åtgärder som kommer att vidtas för att rädda den ryska ekonomin.

Se Medvedevs nyårstal:

Skrivet av: