Tre barn dödade i Farc-angrepp

Tre barn dödades och tolv andra människor skadades när marxistrebeller gick till angrepp med maskingevär och granater i sydvästra Colombia. En lokal polisstation tros ha varit målet för attacken.


Tre barn dödades och tolv andra människor skadades när marxistrebeller gick till angrepp med maskingevär och granater i sydvästra Colombia på tisdagen, enligt en polis.

En lokal polischef, William Montesuma, uppgav att Farc-rebeller låg bakom. Han sade att de avfyrat hemmagjorda vapen mot polisstationen i Roberto Payan, som ligger i Stillahavskust-regionen Narino.

– De avfyrade några granater och civilpersoner drabbades. Tre barn dödades och tolv andra skadades, sade Montesuma. Han tillade att angreppet hade missat polisstationen. I stället träffades hus där civilpersoner tagit skydd.

De dödade barnen var enligt Montesuma 8, 11 och 12 år gamla.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.