Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt försök få storsvindlare häktad

Nyheter | 14/01/2009 05:51

Åklagare ska göra ett nytt försök att få Bernard Madoff bakom galler.

Åklagare i USA ska på onsdagen göra ett nytt försök att få storsvindlaren Bernard Madoff bakom galler. Nyligen gick en domare med på att han får bli fri mot borgen. Däremot måste han sitta i husarrest men slipper häkte i väntan på rättegång.

Den 70-årige Madoff, en gång en aktad man i amerikanska finanskretsar, har avslöjats med att ha svindlat till sig 50 miljarder dollar genom ett pyramidspelsliknande investeringsprogram. Banker, företag och privatpersoner runt om i världen har gjort storförluster.

Aktierna i den spanska storbanken Santander föll sedan Wall Street Journal på tisdagen rapporterade att banken har klientmedel på 2,3 miljarder euro exponerade mot Madoff. Banken avstod dock från att kommentera uppgifterna.

På tisdagen meddelade också delstaten New York att åklagarämbetet där startat en undersökning om misstänkta bedrägerier i välgörenhetsorganisationer som har förlorat pengar på investeringar i Madoffs verksamhet.

Skrivet av: