Stockholm

"Piloten på planet är en hjälte"

Piloten blev siste man att gå ut från planet. New Yorks borgmästare kallar honom en hjälte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Han såg till att 155 passagerare, inklusive ett spädbarn, kom ut ur flygplanet levande, säger New Yorks borgmästare, Michael Bloomberg, i ett livesänt uttalande i CNN i kväll.

Medier rapporterar att mannen bakom mirakellandningen är den förre stridspiloten Chesley Sullenberger III, och New York Daily döpte honom snabbt till "Hjälten från Hudson". Piloten har varit verksam för flygbolaget US Airlines sedan 1980.

– Han är en heroisk man som räddade livet på alla passagerare. Det är ett mirakel, instämmer New Yorks guvernör David Peterson, som tar över presskonferensen.

– Det är en dag som får oss att inse hur välsignad staden är, att vi klarat oss genom så många svårigheter. Kanske blir det här en historisk dag när så många av stadens invånare hjälptes åt för att skapa detta mirakel. Vi alla i staden har gjort det möjligt för passagerarna att åka hem till sina familjer i kväll.

– Planet är just nu fastsurrat vid en pir i Hudsonfloden och ska senare lyftas ut ur vattnet.

Kan olyckan ha något att göra med terrorism? frågar en journalist:

– Det finns absolut ingen anledning att tro att olyckan var orsakad av terrorister, säger New Yorks guvernör David Peterson.

–Alla orsaker till olyckan är än så länge bara spekulationer. En utredning ska genomföras i den nationella säkerhetsmyndighetens regi för att ta reda på olycksorsaken.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.