Irans president upprepar sig

Irans president Mahmoud Ahmadinejad kritiserar USA och Israel i sitt tal.


– USA:s imperium har nått vägs ände, dess nästa härskare måste begränsa sitt inflytande till inom landets gränser, sa Ahmadinejad till FN:s generalförsamling.

Han kritiserade givetvis också Israel:

– Den sionistiska staten rasar nedför en backe mot kollaps. Det finns inget sätt för den att ta sig ut ur den bajspöl som den och dess anhängare skapat åt sig själva, fortsatte han.

När det gäller hans eget lands kärnkraftsambitioner så sa han att Iran kommer att stå emot de västerländska ”mobbare” som försöker förhindra Iran att utveckla civil kärnkraft.

Al-Jazeeras korrespondent ansåg hans tal vara fattigt på detaljer. Han tyckte att presidentens tal bara försökte presentera en islamistisk – inte muslimsk – syn på världen. Skillnaden består i att det ena påverkar politiken mer än det andra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.