Bush bjöd in Obama och McCain

Bush har bjudit in Obama och McCain till möte om finanskrisen i dag. (TT)


President George W Bush varnade i ett tv-tal till nationen för att hela USA:s ekonomi är i fara och att stora delar av finanssektorn hotar att braka samman. Han har bjudit in Obama och McCain till möte i dag.

Bush varnade i sitt tal för att det skulle bli kostsamt för det amerikanska folket i längden om inte kongressen nu godkänner räddningsplanen för finanssektorn

Den amerikanska regeringen sätter nu till alla klutar för att få igenom räddningspaketet för finanssektorn i kongressen. President Bush ringde den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama och bjöd in honom till ett möte med ledande demokrater och republikaner i kongressen på torsdagen. Obamas kampanj meddelade att han tackat ja och kommer att återvända till Washington på torsdagen.

Inbjuden är även Bushs republikanske partikamrat John McCain, som redan tidigare på onsdagen meddelade att han avbryter sin kampanj för att återvända till Washington för att hjälpa till att lösa finanskrisen. Han uppmanade president George Bush att kalla till ett tvåpartimöte med lagstiftare för att försöka nå en överenskommelse, och det är just vad presidenten har gjort.

Presidentkandidaterna John McCain och Barack Obama gjorde ett gemensamt uttalande där de manade kongresspolitiker att samarbeta över partigränserna för att enas om en räddningsplan för finanssektorn.

"Det är dags att höja sig över partipolitiken för landets bästa. Vi kan inte riskera en ekonomisk katastrof", sade de.

Obama skrev i ett eget uttalande att han och McCain är överens om att räddningsplanen måste antas utan att villkoras med andra åtgärder.

Obamas kampanjtalesman Bill Burton sade att Obama fortfarande tycker att fredagens valduell i Mississippi ska genomföras som planerat, medan McCain vill att den ska ställas in.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.