Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sarah Palin genomgick häxceremoni

Nyheter | 26/09/2008 02:09

Hur långt är Sarah Palin villig att gå för att bli guvernör?

Platsen som guvernör i USA är eftertraktad. Så eftertraktad att Sarah Palin tog lite magi till hjälp. Palin tog använde sig nämligen av en häxmästare. Biskop Thomas Muthee. Genom en ceremoni skulle hon skyddas mot häxor och djävulen... och kanske lite troll också.

– Han sa "Herre, gör en väg för henne och det är precis vad som hände, säger Sarah Palin.

Ceremonin ägde rum i Palins hemstad Wasilla 2005. Det hela filmades och klippet har fått stor spridning på internet. På videon kan man se Palin stå mellan två män medan biskopen ber.

– Skänk henne pengar i kampen för Jesus. Ge henne män och kvinnor som stödjer henne i Jesu namn. Vi vill ha rättfärdighet i det här landet.

Thomas Muthee är grundare av Word Faith-kyrkan i Kenya. Och det är där problemen för Sarah Palin börjar. Hemma i Afrika har biskopen gjort sig skyldig till förföljelse och trakasserier av en kvinna som han påstod var häxa. Tillbaka till medeltiden alltså.

Skrivet av: