Berlusconi i våldtäktsstorm

Premiärministern anklagas för att strunta i våldtäktsoffer.


Italiens premiärminister Silvio Berlusconi har åter hamnat i blåsväder efter en kommentar, som enligt kritiker får honom att framstå som likgiltig inför våldtäkter.

Under söndagen befann sig premiärministern i Sardinien inför det lokala valet och frågades då ut av en reporter. Reporten undrade vad han ansåg om förslaget med fler poliser på stadsgatorna. Detta efter att ett antal kvinnor blivit våldtagna.

– Vi kan inte tänka oss att utplacera större trupper. Vi hade då tvingats att skicka ut lika många soldater som det finns vackra flickor. Jag tror inte att vi skulle klara av det, menade premiärministern, enligt CNN.

Kommentaren väckte starkt misstycke hos kritiker och politiska motståndare. Oppositionsledaren Walter Veltruni anklagade Berlusconi för att helt enkelt "strunta i allvaret av sexuellt våld".

Berlusconi sade sedan att hans kommentar var meningen att vara en "komplimang".

Premiärministern har en lång historia av olämpliga uttalanden och kritiserades senast för detta i november förra året.

– Barack Obama har många egenskaper som kan få er att komma väl överens: Han är ung, snygg och solbränd, sade han till Rysslands president Dmitri Medvedev.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett område i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.