Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Berlusconi i våldtäktsstorm

Nyheter | 26/01/2009 16:41

Premiärministern anklagas för att strunta i våldtäktsoffer.

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi har åter hamnat i blåsväder efter en kommentar, som enligt kritiker får honom att framstå som likgiltig inför våldtäkter.

Under söndagen befann sig premiärministern i Sardinien inför det lokala valet och frågades då ut av en reporter. Reporten undrade vad han ansåg om förslaget med fler poliser på stadsgatorna. Detta efter att ett antal kvinnor blivit våldtagna.

– Vi kan inte tänka oss att utplacera större trupper. Vi hade då tvingats att skicka ut lika många soldater som det finns vackra flickor. Jag tror inte att vi skulle klara av det, menade premiärministern, enligt CNN.

Kommentaren väckte starkt misstycke hos kritiker och politiska motståndare. Oppositionsledaren Walter Veltruni anklagade Berlusconi för att helt enkelt "strunta i allvaret av sexuellt våld".

Berlusconi sade sedan att hans kommentar var meningen att vara en "komplimang".

Premiärministern har en lång historia av olämpliga uttalanden och kritiserades senast för detta i november förra året.

– Barack Obama har många egenskaper som kan få er att komma väl överens: Han är ung, snygg och solbränd, sade han till Rysslands president Dmitri Medvedev.

Skrivet av: