Piratparti lanseras i filmnästet

Svenska piratpartiet inspirerar till inbrytningar i Hollywood.


KALIFORNIEN. Där Hollywoodstjärnor blir guvernörer expanderar piraterna. US Pirate Party, som grundades efter inspiration från det svenska piratpartiet, har nu intagit filmindustrins hem.

US Pirate Party vill nå liknande framgångar som piratpartiet. Det väntar nu på att godkännas av den politiska apparaten i Kalifornien, men måste innan samla 88 991 underskrifter under 15 månader innan det kan erkännas. Enligt partiordförande Glenn Kerbein ska det inte vara några problem.

Det är ingen hemlighet att det finns väljargrupper i Silicon Valley och San Fransisco som inte är helt övertygade om att nya upphovsrättslagar kommer att vara spiken i kistan för den illegala fildelningen. Däremot är det en utmaning i att mobilisera väljarna och att få dem registrerade.

– Uppriktigt sagt känner vi att RIAA:s och MPAA:s skoningslösa kampanjer i att stämma deras egna kunder ur deras hem måste upphöra omedelbart. De vansinniga rättstvisterna som inbegriper ACTA måste ses i ljuset, och DMCA måste drivas tillbaka, säger partiet i ett pressmeddelande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.