Fem spädbarn döda i sjukhusbrand

På ett sjukhus i Indien bröt en våldsam eld ut. Fem bebisar dog.


INDIEN. Nu riktas hård kritik mot sjukhusledningen. Varför var inte avdelningen bemannad? frågar sig en källa till Times of India.

Enligt rapporter till CNN var det ett elektriskt fel som orsakade eldsvådan på ett sjukhus i norra Indien i morse. Kaos bröt ut när föräldrar och sjuksköterskor rusade in till avdelningen. Flera mammor kom i chocktillstånd då de såg sina små bebisar bäras ut livlösa.

– Olyckan inträffade vid fyra på morgonen lokal tid. Sjukhuspersonalen lyckades rädda fem andra spädbarn, varav tre nu är under behandling för brännskador, sade Surinder Singh till CNN.

Sjukhuset har forfarande inte kommit med en förklaring till varför avdelningen inte var bemannad. Enligt World Health Organisation (WHO) måste sådana avdelningar vara bemannade 24 timmar om dygnet.

Samtidigt tog det brandmännen cirka 30 minuter att ta sig till sjukhuset eftersom det inte fanns ett effektivt larm och telefonen på sjukhuset fungerade inte, skriver Times of India.

Indiens premiärminister, Manmohan Singh, uttryckte sorg över dödsfallen och har utlovat en ersättning på 16 000 kronor till familjerna som förlorade bebisar, skriver CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!