Stockholm

Obama: Soldater hem från Irak

Ett "väsentligt antal" soldater ska tas hem från Irak inom ett år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA:s president Barack Obama sade på söndagen att ett "väsentligt antal" soldater kommer att tas hem från Irak inom det närmaste året.

–Vi är i ett läge där vi kan börja lägga mer ansvar på irakierna och det är goda nyheter inte bara för soldaterna i fält, utan också för deras familjer, sade presidenten i en intervju för tv-bolaget NBC.

Han sade också att han räknar med att få stöd av en del republikaner för det ekonomiska stimulanspaket som senaten väntas rösta om kommande vecka. När förslaget den gångna veckan antogs av representanthuset röstade inte en enda republikan för paketet som omfattar åtgärder för motsvarande 6 600 miljarder kronor.

Obama meddelade vidare att planen för hur pengarna i räddningspaketet för finanssektorn ska användas kommer att redovisas så snart kongressen antagit stimulanspaketet. Stödpaketet, som kallas Tarp, togs fram av förre president George W Bush och omfattar 5 860 miljarder kronor. En del av pengarna har använts, och nu ska Obamas regering presentera hur de vill använda resten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.