Svensk i dansk svindelhärva

Stein Baggers svenske affärskontakt misstänks nu för inblandning bedrägerierna.


Den danske storsvindlaren Stein Baggers svenske affärskontakt misstänks nu formellt för inblandning i Baggers bedrägerier.

Enligt den danska finanswebbplatsen business.dk framkom det under den fortsatta rättegången mot Bagger på fredagen att den danska åklagarmyndigheten nu formaliserat de misstankar som redan tidigare förekommit mot svensken.

Den svenske affärsmannen dömdes nyligen i en svensk hovrätt till tio månaders fängelse för omfattande moms- och skattebrott som till förväxling liknar de svindlande affärer som Bagger verkar ha iscensatt i företaget IT Factory. Nu misstänks han för "medverkan" i Baggers bedrägerier med leasingbilar och luftfakturor. Bland annat ska Bagger ha förfalskat sin finanschefs och sin hustrus namnteckningar.

Baggers hustru var närvarande i rättssalen på fredagen men ville inte tala med journalister. Även hon var i inledningsskedet av förundersökningen misstänkt för dokumentförfalskning. Men maken har förklarat att han förfalskat hustruns namnteckning utan hennes vetskap.

Domaren beslöt under förhandlingarna att häktningen av Bagger förlängs med tre veckor.

Den norskfödde 41-årige Bagger är misstänkt för att ha lurat till sig sammanlagt omkring en miljard kronor från olika banker, bland annat från SEB. Bedrägerierna har betecknats som nordiskt svindlarrekord. Bagger har under perioder bott och verkat i Sverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.