Brand i storhotell i Peking

Sannolikt har fyrverkeripjäser antänt byggnaden.


Ett nybyggt storhotell i en skyskrapa i Peking förstördes i en brand på måndagskvällen lokal tid. Sannolikt har fyrverkeripjäser antänt byggnaden.

Det 159 meter höga hotellet står precis jämte tevebolaget CCTV:s nya och arkitektoniskt spektakulära byggnad som ser ut som ett upp och nedvänt U.

Hotellet hade ännu inte hunnit öppna för allmänheten utan var fortfarande under konstruktion när det totalförstördes i nattens brand.

– Det är väldigt tråkigt att byggnaden förstördes innan det hann öppna för allmänheten, säger Erik Amir, arkiteket vid den firma som låg bakom byggnaden, uppger Al Jazeera.

Bilder på den kinesiska tidningen China Dailys hemsida visar byggnaden omsvept av lågor. Ett vittne som vill vara anonym uppger för tidningen att branden börjat på byggnadens tak, sedan fyrverkeripjäser landat där.

På måndagen firar kineserna den traditionella lyktfestivalen, som markerar slutet på det kinesiska nyårsfirandet. Förutom att lyktor tänds avfyras också fyrverkerier i mängder under festivalen.

Liveleak:

CNN: Skyskrapan brinner

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Ladugård i lågor
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.