Måndag 18 Okt
Stockholm

Brand i storhotell i Peking

Sannolikt har fyrverkeripjäser antänt byggnaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett nybyggt storhotell i en skyskrapa i Peking förstördes i en brand på måndagskvällen lokal tid. Sannolikt har fyrverkeripjäser antänt byggnaden.

Det 159 meter höga hotellet står precis jämte tevebolaget CCTV:s nya och arkitektoniskt spektakulära byggnad som ser ut som ett upp och nedvänt U.

Hotellet hade ännu inte hunnit öppna för allmänheten utan var fortfarande under konstruktion när det totalförstördes i nattens brand.

– Det är väldigt tråkigt att byggnaden förstördes innan det hann öppna för allmänheten, säger Erik Amir, arkiteket vid den firma som låg bakom byggnaden, uppger Al Jazeera.

Bilder på den kinesiska tidningen China Dailys hemsida visar byggnaden omsvept av lågor. Ett vittne som vill vara anonym uppger för tidningen att branden börjat på byggnadens tak, sedan fyrverkeripjäser landat där.

På måndagen firar kineserna den traditionella lyktfestivalen, som markerar slutet på det kinesiska nyårsfirandet. Förutom att lyktor tänds avfyras också fyrverkerier i mängder under festivalen.

Liveleak:

CNN: Skyskrapan brinner

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Ladugård i lågor